Even niet werken

Er zijn belangrijkere dingen in het leven
10 feiten die je waarschijnlijk niet wist over Calorieën

10 feiten die je waarschijnlijk niet wist over Calorieën

Calorieën… Ik heb er al menig blog aan gewijd

Want iedereen die met diëten begint, doet een serieuze poging om zoveel mogelijk de calorieën te tellen op iedere verpakking.

Maar wat weten we nu eigenlijk van calorieën?

Dus ik dacht ik zet wat interessante feiten op een rij die je wellicht nog niet eerder gehoord heb

  1. Het woord calorie werd voor het eerst gebruik in Engeland rond het jaar 1880, volgens de Oxford English dictonary
  2. De definitie van een calorie: “Een calorie is een eenheid voor energie die voornamelijk in de voedingsindustrie wordt gebruikt. Hierin staat één calorie gelijk aan de energie die nodig is om één gram zuiver water te verwarmen. Omdat dit gelijk staat een zeer weinig energie, wordt in de praktijk ook wel de maat kilocalorie gebruik”.
  3. In termen van voeding, wanneer we spreken van een calorie bedoelen we eigenlijk kilocalorie – dit is voldoende energie om de temperatuur van een kilogram water met 1 graden
  4. Het eerste boek over diëten dat het woord calorie gebruikte was ‘Diet and health with Key to the Calories’ van Dr Lulu Hunt Peters.
  5. Een grote pizza bevat wel meer dan 1000 calorieën. Dit is direct een groot gedeelte van de aangeraden maximale hoeveelheid op een dag.
  6. De Olympische zwemmer Michael Phelps eet wel 12.000 calorieën per dag wanneer hij aan het trainen is.
  7. Onderzoek dat gepubliceerd werd in de Proceedings of the Royal Society zegt dat een dieet van veel calorieën tijdens de zwangerschap gelinkt is aan het bevallen van een jongen. De hoge geboorte aantallen van meisjes in ontwikkelingslanden zou daar mee te maken kunnen hebben.
  8. In koffie en thee zitten geen calorieën (wel uiteraard in de melk en suiker die je misschien toevoegt)
  9. Het gemiddelde dat een persoon in Amerika aan calorieën tot zich neemt is 3.790 per dag. Dat terwijl de aangeraden hoeveelheid 2.000 calorieën is.
  10. In New York zijn de restaurants nu verplicht om het aantal calorieën te vermelden op de menu’s. In Europa gaan er steeds meer stemmen op om dat ook hier in te voeren.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.